Menu Close

Sveikesnių patiekalų degustacijos popietė

Norint paminėti Europos sveikos mitybos dieną ir skatinti mokinius sveikiau maitintis, rinktis sveikatai palankesnius patiekalus, lapkričio 27 d. Ruklos mokykloje – daugiafunkciame centre vyko „Sveikesnių patiekalų degustacijos popietė“. 6-8 klasių mokiniai gamino sveikesnius „Širdelių‘, ir kitus blynus, kepė sausainius be cukraus bei ruošė įvairius vaisių ir daržovių užkandžius. Patys maišė, pjaustė, tarkavo ir kitus darbus darė, kad popietėje sudalyvautų ir paragautų visi norintys mokyklos mokiniai bei darbuotojai. Stendinėje informacijoje domėjosi kaip sveikiau maitintis, kokių patarimų laikytis norint išlaikyti ne tik gerą figūrą, bet ir puikią sveikatą. Popietėje dalyviai vaišinosi, spėliojo iš kokių produktų pagaminti patiekalai, diskutavo apie sveikos mitybos naudą. Patiekalai buvo puikiai įvertinti ir greitai suvalgyti. Visi buvo laimingi ir sotūs.

Visuomenės sveikatos specialistė Rūta Červiakovskė

Skip to content