,,Žiniukų” priešmokyklinio ugdymo gr. drauge su partneriais iš Slovakijos gruodžio mėnesį įgyvendina projektą ,,Healthy school”. Projekto tikslas: ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius. Dalyvaudami projekte vaikai:
- ugdosi teisingos ir kultūringos mitybos principus, plėsdami žinias apie sveiką mitybą, kurdami sveikus užkandžius;
- ieško naujų aktyvaus poilsio ir fizinio aktyvumo formų, pritaikydami judesius, kurdami mankštas partnerių atsiųstam garso takeliui;
- plėtoja socialinę patirtį, bendradarbiaujant su projekto partneriais iš Slovakijos.
Bendradarbiaujant su įstaigos sveikatos specialiste Simona Europos sveikos mitybos dienos proga vaikams kilo idėja, patiems sukurti ,,Sveikiausią pusryčių dėžutę”.
Džiugu, jog ,,Žiniukų” iššūkį priėmė ir ,,Smalsučių” grupės vaikai bei jų tėveliai. Vaikai piešė, lipdė, aplikavo, iš tikrų maisto produktų patys projektavo sveikų pusryčių dėžutes. Sveikiausios, originaliausios, gražiausios ,,Sveikiausių pusryčių dėžutės” neliko nepastebėtos ir buvo vertinamos komisijos. Direktorė V. Skodienė su vertinimo komanda vaikams palinkėjo rinktis tik sveikus užkandžius. Visi dalyviai apdovanoti vertingomis dovanomis.
Priėmę iššūkį mažieji labai stengėsi ir į savo pusryčių dėžutes įtraukė įvairių daržovių, vaisių, uogų, sumuštinių su pilno grūdo duona. Taip pat diskutavo apie sveikatai palankią mitybą. Vaikai prisiminė pagrindinius sveikos mitybos principus: saikingumą, įvairumą, balansą. Sužinojo, jog vaisiai, daržovės, grūdinės kultūros ir ankštiniai augalai savyje turi visą rinkinį reikalingiausių medžiagų: skaidulų, vitaminų ir mineralų. Vaikams įkopus į maisto piramidės viršūnę, kurioje karaliavo saldumynai, gazuoti gėrimai su saldikliais, greito maisto produktai, sutarėme, jog šiais produktais galima pasilepinti retai ir nedideliais kiekiais.
Sveikos mitybos bei tinkamo ir sveikatai palankaus maisto pasirinkimo svarbu mokytis nuo mažų dienų, rodant pavyzdį suaugusiems.
Priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja Diana, visuomenės sveikatos specialistė Simona