Šiais mokslo metais, lapkričio 8 dieną, J. Ralio gimnazijoje buvo organizuotas Sveikos mitybos renginys. Renginyje dalyvavo svečias, mitybos specialistas, Artiomas Šabajevas ir 10 klasės mokiniai. Renginio tema „Cukraus kiekis mūsų mėgstamuose produktuose“.
Vienas iš sveikos mitybos priešų yra cukrus, o ne riebalai ar angliavandeniai. Jis išbalansuoja cukraus ir insulino lygį kraujyje ir skatina organizmą kaupti riebalus, todėl būtent cukrus skatina nutukimą ir gali tapti antrojo tipo cukrinio diabeto bei kitų negalavimų priežastimi. Po trumpos teorinės dalies mokiniai skaičiavo cukraus kiekį produktuose, dėliojo cukraus gabalėlius prie kiekvieno produkto. Tai leido vizualiai pamatyti kiek realiai cukraus turi kiekvienas produktas. Gimnazistai lygino vienus produktus su kitais. Nors daugelis iš mūsų puikiai žino, kad per didelis suvartojamo cukraus kiekis neigiamai veikia sveikatą, ši informacija dažniausiai nesustabdo nuo daug cukraus sudėtyje turinčių produktų vartojimo. Tačiau kai pamatome, kiek cukraus kubelių yra viename ar kitame produkte, tai priverčia susimastyti.
Renginio pabaigoje ragavome produktus kurie turi mažai ir daug cukraus, bei aptarėme jų skonines savybes.
Renginį organizavo visuomenės sveikatos specialistė Danutė Kačegavičienė ir mokytoja Modesta Stakėliūnaitė.
Jonavos r. sav. visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Danutė Kačegavičienė
{joomplucat:341 limit=4}