2016 11 11 Senamiesčio gimnazija įprasmino Europos Sveikos mitybos dieną renginiu – ,,Greitas maistas sveikai ir lėtai“.
Pagaminti sveiką ir skanų maistą – tikras menas. Tai ištisas kūrybinis procesas. Ir toli gražu ne visiems lengvai pavyksta, nes jį paruošti sudėtinga. Taip mano daugelis, todėl mėgaujasi greitu maistu užkandinėse ir restoranuose.
{joomplucat:154 limit=20|columns=5}
Kad ir toks maistas gali būti sveikas, įsitikino Senamiesčio gimnazijos mokiniai trečius metus įprasmindami Europos sveikos mitybos dieną. Gimnazistai jau gamino vaisių ir daržovių patiekalus, mėgavosi prieskoniniais augalais. Šiemet renginio tema – „Greitas maistas sveikai ir lėtai“.
Pirmokai ir antrokai turėjo užduotį – paruošti sveikus, estetiškai atrodančius, kvapnius ir skanius patiekalus, kurių sudėtis du pagrindiniai produktai. Didžiausia intriga, kad mokiniai iš anksto nežinojo, ką gamins. Veiklai sutelkė auklėtojos, biologijos mokytoja Danutė Kasmočienė, technologijų ir ekonomikos mokytoja Vilma Račkauskienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Lionė Rimkuvienė. Vienuolika grupių konsultavo Hamilton Lodge viešbučio Wallis Kantone Šveicarijoje virtuvės šefė, šeštosios laidos gimnazistė Dalia Kasmočiūtė. Ji prižiūrėjo salėje susirinkusių komandų darbą, dalijosi patarimais, kaip be viryklių ir keptuvių iš sveikų produktų pagaminti ir užkandį, ir pagrindinį patiekalą, ir desertą.
Direktorė Rita Čiužienė džiaugėsi, kad renginys tapo tradicinis, kad gimnazistai turi galimybę išbandyti save netikėtame amplua ir išgirsti profesionalo patarimų. Jonavos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Violeta Kolesnikienė sveikino visus, kad mokosi sveikos gyvensenos, linkėjo džiugių laimėjimų. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Lionė Rimkuvienė priminė tris svarbiausius sveikos mitybos principus – įvairumą, suderinamumą ir saiką. „Džiugu grįžti į mokyklą mokyti kitus to, kas man tapo gyvenimo tikslu. Juk gaminant svarbu ne tik sveiki produktai, bet ir išradingumas, kūrybingumas“, – sakė Dalia Kasmočiūtė.
Pralaimėjusių nebuvo, nes visi gavo visuomenės sveikatos biuro padėkas ir prizus. Geriausiai įvertintos trys komandos – II b, II e ir II f. Specialų komisijos prizą pelnė II c klasės komanda, o virtuvės šefė apdovanojo II e, su kuria galėtų dirbti kartu. Didžiausias apdovanojimas – neįkainojama patirtis, kuria pasidalino buvusi gimnazistė Dalia Kasmočiūtė.
Sveikatos priežiūros specialistė dėkojo renginyje dalyvavusiems, gaminusiems, ragavusiems.